Beste clubgenoten,

Lieven was de eerste voorzitter van OLVE badmintonclub VZW.

Hij is op 22/12/2018 plots overleden en volgens zijn eigen wens in intieme kring begraven.

Velen van jullie zullen Lieven waarschijnlijk niet gekend hebben. Daarom dachten wij dat het goed is om er toch een klein tekstje over te schrijven.

OLVE sporting club is opgericht op 9/12/1969 door ouders en leraars verbonden met het OLVE college te Edegem (Onze -Lieve Vrouw van Lourdes college Edegem). Badminton was toen één van de sporten die de nieuwe club organiseerde. Er was geen aparte badmintonafdeling. Badminton werd gespeeld door de medewerkers van de sportclub en ook door de leraars buiten de sportclub, na het lesgeven. Omdat badminton zoveel aantrek kreeg, werd OLVE Badminton Club opgericht in november 1972; het werd een VZW op 12 december 1985. Lieven was één van de stichtende leden en werd zo de eerste voorzitter.

Onder het voorzitterschap van Lieven werd de club snel de grootste club van het land. Dit kreeg een extra duwtje toen Sporthal den Willecom gebouwd werd met, dankzij Lieven, 12 badmintonvelden in plaats van de voorziene 9 velden. Bij het verdelen van speeltijd in een nieuwe zaal komen vele wensen aan bod. Lieven heeft geregeld dat wij op mooie momenten onze lievelingssport kunnen beoefenen. Ondertussen zijn onze uren alleen maar uitgebreid.

Vele successen volgden waaronder individuele Belgische titels alsook de eerste competitieploeg die nationaal kampioen werd en mocht deelnemen aan de Europese beker der landskampioenen. In 1982 heeft OLVE die beker in Edegem georganiseerd! Ook het toenmalige IYT (International Youth tournament), nu JOT, groeide gestaag dankzij vele medewerkers.

OLVE Badmintonclub VZW is dankbaar voor zoveel onbaatzuchtige inzet, en we zijn blij dat we, na Lieven zijn voorzitterschap, daar sterk op hebben kunnen voortbouwen. Eén ding is zeker: zonder Lieven zouden we als club niet staan waar we vandaag de dag staan - een grote club met fantastische leden, stevig verankerd in het Edegemse sportleven en het Belgische badmintonlandschap.

We wensen de hele familie en alle naasten veel sterkte bij dit plotse verlies.

Het bestuur van OLVE Badmintonclub VZW