Het nieuwe reglement zal ingaan vanaf competitie seizoen 2018-2019. Voornaamste wijzigingen zijn:

- Aangepast (uitgebreid) hoofdstuk rond speelgerechtigheid van clubs en spelers (Hoofdstuk 4). Te onthouden: basisspelers uit nationale competitie kunnen niet meedoen in Vlaamse gemengde competitie en spelers die medisch ongeschikt zijn verklaard door een arts mogen niet opgesteld worden als titularis, noch als invaller.
 
- Alle competities op Vlaams en provinciaal niveau zullen gespreid worden over een volledig seizoen (september - april)
 
- ALLE ontmoetingen op Vlaams en provinciaal niveau dienen geleid te worden door een officiële wedstrijdleider (officieel = opleiding gevolgd en examen succesvol afgelegd). In de provinciale reeksen mag de wedstrijdleider zelf aan de ontmoeting deelnemen (en dan enkel wedstrijdleider zijn van de ontmoeting waarin hij/zij zelf speelt). In de liga competities mag de wedstrijdleider zelf niet deelnemen aan de ontmoeting.
 
- Nieuwe klassementen zullen telkens gelden 72u na publicatie -> van belang voor volgorde van wedstrijden, NIET om te bepalen wie mag meedoen in je ploeg (dat laatste blijft op basis van klassement van 15 mei)
 
- In de gemengde competitie verandert de volgorde van de wedstrijden: HD, DD, HE1, DE1, HE2, DE2, GD1, GD2
 
- Deadlines voor online ingeven van resultaten zijn versoepeld: ingeven ten laatste 48u na aanvangsuur, bevestiging ten laatste 72u na aanvangsuur.
 
- ALLE spelers van thuis‐ en uitploeg moeten aanwezig zijn in de sporthal op het aanvangsuur dat in de kalender staat. Onvoldoende spelers aanwezig om de ontmoeting te winnen (< 3) = forfait. De eerste wedstrijd moet BEZIG zijn 15 minuten na het uur dat in de kalender staat.
 
- De thuisploeg moet behalve het witte ontmoetingsformulier ook de twee ploegopstellingsformulieren (ondertekend) bijhouden.
 
- De kapitein moet de lijst van basisspelers van alle ploegen in zijn reeks bijhebben op de ontmoeting (deze zullen jullie terugvinden in jullie competitiemapje).
 

Het volledige reglement kan gedownload worden op onze website (Competitie > Reglement).

 
new rules