Tornooien worden gespeeld tijdens het weekend. Iedereen die bij Badminton Vlaanderen is aangesloten en die het COMPETITIE-statuut heeft, mag deelnemen.

 

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende typen tornooien:

  • Eéndags- of weekendtornooien: staat vermeld op het inschrijvingsformulier.

  • KO (knock-out)-tornooien of poole-tornooien: voor KO-tornooien geldt als principe dat je speelt zolang je wint. Eén keer verliezen = naar huis. In poole-tornooien word je in groepjes van 3 of 4 ingedeeld. Je speelt dan tegen iedereen uit je groep, en de beste gaat naar een tweede ronde.

  • Reguliere volwassenen tornooien (iedereen mag deelnemen), jeugdtornooien (alleen jeugd, indeling per leeftijdsreeks) en seniortornooien (hier geldt steeds een minimumleeftijd, indeling per klassement).

 

De tornooikalender en -inschrijvingsformulieren vind je op de webstekken van Badminton Vlaanderen en de Provinciale Badmintonraad Antwerpen (PBA)Ook de tornooiresultaten zijn op deze websites te vinden.

Afsluiting van de inschrijvingen is typisch ongeveer een maand voor het tornooi. Wees er dus op tijd bij! Hulp nodig bij de procedure om in te schrijven? Bekijk dan eens de richtlijnen op deze pagina.

 

Op dinsdag, woensdagnamiddag, woensdagavond en vrijdag jeugd is er bovendien een "tornooikaft" beschikbaar, met inschrijvingsformulieren voor tornooien. Als je op een andere dag speelt, en ook interesse hebt, geef dan een seintje aan de speeldagverantwoordelijke.

 

Gesponsorde tornooien

Om de instapdrempel bij het spelen van tornooien een beetje lager te maken, kiezen de trainers een aantal tornooien waar we met een ruime OLVE-delegatie naartoe willen gaan. We proberen hierbij een evenwicht te vinden tussen spreiding in het seizoen, afstand en aangeboden disciplines. We kiezen traditioneel voor 2 pooletornooien en 2 knock-out tornooien. De club betaalt het inschrijvingsgeld (voor maximaal 2 disciplines) een dag voor de start van het tornooi. Bij aanmelden moet je dus in principe niets meer betalen. Je moet wel zelf inschrijven (6 weken op voorhand) via bovenvermelde websites.

De specifieke keuze van tornooien wordt aan de start van elk seizoen meegedeeld via ons ledenblad (Badminfo) en de Nieuws-sectie van deze website.

Let wel: competitie gaat voor op tornooien!